Geen tranen meer

Openbaring 21:4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.

Dit bericht is geplaatst op 02-05-2023

Leestijd 4 minuten

 

Openbaring 21:4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.

Hoe ziet jouw leven eruit? Is alle koek en ei en gaat het allemaal van een leien dakje? Soms lijkt het allemaal zo eenvoudig hier op aarde, je hebt geen tegenslag en alles loopt lekker door. Het kan ook anders, je kunt verdriet hebben en er kunnen veel tranen vloeien. Je kunt momenten meemaken die je ziel zo diep raken, dat je nooit het verdriet kunt kwijtraken. Het lijkt aan de oppervlakte wel weg, maar diep vanbinnen zit het verdriet er en je neemt het altijd mee.

Daarnaast is er de wereld om ons heen, christenen die vervolgd en gedood worden, broers en zussen die pijn leiden, mensen die wegvallen en zo kunnen we een hele rij opnoemen. Er gebeuren verschrikkelijke natuurrampen op aarde die hele levens en dorpen vernietigen, kinderen worden vermoord in de moederschoot, mensen worden aangerand en soms lijkt het wel of de hele wereld in brand staat. Wat is dat toch hier op aarde? Dan moeten we terug naar het begin, dat wij zijn opgestaan tegen God. Dat heeft ervoor gezorgd dat er nu zoveel verdriet is. Het is moeilijk om dat te aanvaarden, maar wij zijn de schuldigen.

Maar God zij geprezen! Het zal niet altijd zo blijven. Er komt een tijd dat er geen verdriet meer bestaat, de dood is er niet meer en dus ook geen rouw. Er is geen gejammer en er zijn geen moeiten meer. Alles is perfect en precies zoals God het allemaal heeft bedoeld. Deze tijd hier op aarde zal dan voorbij zijn, dit zijn de eerste dingen. Dit is de tijd tussen de zondeval en de wederkomst. Maar na de wederkomst zal de wereld weer nieuw zijn. Dat is toch een machtige belofte!

Weet je wie de tranen zal afwissen? Dat zal God zelf doen, God die grote en machtige Heerser in de hemel. De Schepper van alles zal elke traan afwissen. Hij kent ons en voelt met ons mee. Hij wil ons de kracht hier op aarde geven om door te gaan, maar Hij belooft ons ook dat Hij straks ons in Zijn armen neemt en elke traan afwist. Dat is de mooiste plaats om te zijn, bij God! Wat er op aarde ook gebeurd, God ziet het en wil ons hier ook al bijstaan. Hij wil je hier ook al omringen met Zijn liefde, maar het verdriet zal blijven. Tot aan die dag, dan zal het allemaal van ons weggenomen worden. Dat is toch iets om naar uit te zien.

Toch geldt deze tekst niet voor iedereen. Het geldt voor de mensen die zich hier op aarde aan Hem over hebben gegeven. Die hun leven zoeken in het kruis van Christus, voor hun geldt deze belofte. En God zal nooit een belofte breken die Hij heeft gemaakt. Jij mag ook daar straks bij horen, als je je overgeeft aan Zijn liefde en Zijn genade.

Het leven wordt een verlangen naar straks, wanneer je deze tekst leest. Laten we dan samen het refrein zingen van het prachtige lied:

Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist’ren naar Zijn liefdestem.
Daar geen rouw meer en geen tranen, in het Nieuw Jeruzalem.

Welk een vreugde zal dat wezen, om straks bij Hem te zijn. Maranatha! Kom Heer Jezus.

 

Andere overdenkingen:

Waar ben je?
Waar ben je?
Je geestelijke conditie
Je geestelijke conditie
Achter Hem schuilen
Steeds weer opnieuw klinkt in de psalmen dat er een schuilplaats is voor de stormen van het leven.
Een onoplosbaar probleem
Op de zevende dag stonden ze bij dageraad op en trokken op dezelfde wijze zevenmaal om de stad
Verfrissend
want wij beleven veel vreugde en troost aan uw liefde, omdat de heiligen innerlijk door u verkwikt zijn, broeder!
Leven uit genade
En Jozua zei tegen de twee mannen, de verkenners van het land: Ga het huis van die vrouw, die hoer, binnen en breng de vrouw vandaar naar buiten, met alles wat van haar is, zoals u haar gezworen hebt.
Herdenken
‘Herdenken’ betekent terugdenken aan, maar dan op een plechtige manier. Daarom gebeurt herdenken vooral op bepaalde hoogtijdagen, zoals op 4 mei
Geen tranen meer
Openbaring 21:4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.
koningsdag
Psalm 123:1 Ik sla mijn ogen op naar U, Die in de hemel zit.