Nieuws familie van der Assem

Nieuwsbrief familie van der Assem, 27 juli 2023

Dit bericht is geplaatst op 31-07-2023

Lieve familie en vrienden,

Groeten uit Edelsfeld! Wij zijn nog steeds diep in de AA (Assisteren
Adviseren) fase van onze VFA kantoor verhuizing!

We danken God voor Zijn bescherming. Chris reed richting huis vanuit de
maandag gebedsontmoeting in onze kerk toen een klein hert opeens vlak voor
de auto overstak en precies midden op de voorkant van de auto terecht kwam. Het
arme kleine dier was meteen dood door de impact en onze auto, alhoewel het de
reis naar huis haalde, staat nu in de garage wachtende op een besluit van de
verzekeringsmensen wie het zal gaan repareren. De auto is niet totaal kapot want het was een klein hertje, maar toch moet de auto een nieuwe radiateur en
bumper krijgen......

MAAR we hebben deze auto nodig!! Want juist deze maand staat er veel op het
programma, veel 'ins en outs'. Wat te doen in deze? Gelukkig kwam Eugen, de
nieuwe VFA manager met een goed idee, op hun route naar het zuiden voor een familievakantie brengen zij ons de VFA bus, die wij kunnen gebruiken de komende weken.
Dit is een prima oplossing in een tijd waarin zoveel op de planning staat.

Eerstens gaan Karlheinz en Helen Stobbe, onze trouwe medewerkers eind Juli 2023 verhuizen. Zij hebben een goed appartement gevonden op de begane grond dicht bij hun zoon Timo's nieuwe huis en werkplek in een Christelijk huis voor gehandicapten. Dit is echt een antwoord op gebed en dus zijn zij druk met inpakken en uitzoeken. Bid voor Gods Genade en Vrede, vooral voor Timon met downsyndroom. Zij hebben gebed, ondersteuning en assistentie hard nodig.

Dan waren Chris en Antoine afgelopen weekend, omdat Antoine sprak, in een kerk in Waldshut in Zuid Duitsland. Zo gauw wij terug zijn komt Antoines oudste zus uit
Holland op visite voor tien dagen. Dagen dat zij ook al haar nichten en neven zal gaan ontmoeten.....

Dan komen Ruth en David voor tien dagen. Zij zijn oude vrienden en langdurige leden van het VFA-team. Nu leven zij in Engeland waar hij werkt met een team aan de vertaling van de bijbel voor een groep  mensen. Ruth komt van Pakistan, zij was onze allereerste Pakistaanse teamlid! Zij gaf jaren leiding aan het GMTeam in Lahore voor zij David ontmoette en trouwde, nu werkt zij met Afghaanse vrouwen in Engeland. Wij nemen hen mee naar het noorden naar Lengede zodat zij de Sawal familie, de nieuwe VFA kantoor leiders kunnen ontmoeten. Ook Peter en Fe Nitschke, nu in Duitsland, die jaren in de Filippijnen werkten en het Bethesda Berachah team opzette komen langs voor een kort bezoek.

Een heel goed bericht is nu dat het Stobbes-appartement vrij komt  en de eigenaren akkoord zijn dat Jaro en Teresa het over kunnen nemen, dus zij komen terug naar Edelsfeld!! Na de geboorte van hun kleine Eliyah Marie hadden zij een grotere plek nodig en dit kwam dus perfect uit zo. Dus al het verhuizen is nog niet voorbij. De goeie gezonde geboorte van de kleine Eliyah is ook een groot antwoord op gebed. Terwijl deze mail geschreven werd is Jaro in de IC voor een sinussen probleem. De operatie is goed verlopen en betekend hopelijk een eind van deze problemen en hoofdpijnen voor Jaro.

Nieuwe dingen gebeuren er ook met de vluchtelingen. We vierden een wonderbaarlijke doop van drie van onze contacten, de familie Yarsan en een zuster uit Iran. Nu helpt zij en een andere Iraanse broeder met een compleet nieuwe Perzische Bijbelstudie voor twee nieuwe Iraanse families. Bid voor een Geest van Openbaring! Zij staan allen geheel nieuw in het Christelijk geloof
komende van een moslim achtergrond. Blijf alstublieft bidden voor een Geest van Openbaring voor al de Jezidi contacten waar wij mee werken.

Dank voor al jullie gebedssupport.
Wij voelen ons gedragen.
Zeer, zeer dankbaar in Edelsfeld,
Antoine en Chris.

 

 

Als je naar hen toe wilt reageren op deze brief, mail dan naar antoine@vfasien.org